Sponsors

Hoofdsponsor

Dropskot (31)

29 april 2021 15:45


Paul Feenstra vertelt in zijn column over zijn belevenissen op sportpark ‘De Waaie’, maar ook daarbuiten.

Simpel, om te kotsen
De kans dat je in de buitenlucht besmet wordt door één of ander raar virus en eraan overlijdt is bijna net zo groot dan dat je dood gaat aan een injectie van Astra Zeneca. Verwaarloosbaar dus. Waarom in godsnaam dan, mogen voetballers van boven de 27 jaar nog steeds niet in teamverband even een balletje trappen? Ik word werkelijk kotsmisselijk van al die goedbedoelde coronaverplichtingen.
Ik zit hier, 5 kilo zwaarder, lamlendig dit stukje te schrijven omdat een ander bepaalt wat ik wel en niet mag doen. Bâh! En ja, natuurlijk moet je wat om elkaar letten, maar dat betekent niet dat je alleen maar wat futloze zombies moet creëren. Als je niet wilt dat er binnen gesport wordt, dan moet je niet de boel op slot gooien, maar juist de sportschoolhouders financieren en stimuleren om het sporten buiten te organiseren. Simpel. Wil je niet dat mensen bij elkaar in een auto zitten om naar een voetbalwedstrijd te gaan? Prima, maar organiseer een minicompetitie met ploegen uit de buurt waar je op de fiets heen kunt. Nog simpeler. Wil je niet dat 't dârde op vrijdagavond bier gaat drinken aan de bar?... Hmmmm...?? Oké.. maar laat die oude mannen dan in hemelsnaam hun conditie wat op peil houden, zodat ook zij niet in de risicogroep belanden. Ik kan nog duizend andere simpele dingen opnoemen waarom het beleid voor geen meter klopt, maar misschien kan ik dat beter over laten aan mensen die ook over de oudertoelage gaan. Die zijn nl. ook vrij simpel. Al ben ik het dan lang niet altijd eens met de argumenten van de mensen in de witte pakken, ik juich hun acties van harte toe!

WEETJE?
Zit ik landen op te zoeken met de meeste inwoners. Kom ik erachter dat massa's mensen niet automatisch tot een leuk nationaal voetbalelftal leidt. Neem nou dit: de 18! meest drukbevolkte landen hebben samen zo'n 5,3 miljard inwoners. Dat is, zo uit het hoofd, zo'n 70% van het totaal. Zeer opvallend: Al die landen samen hebben nog nooit een wereldkampioen voetbal voortgebracht. Niet één land van die 18? Tja, Brazilië, die dan weer wel, die moet dit verhaaltje zo nodig weer even verpesten. Toch is het raar te noemen dat de grootste sport ter wereld gedomineerd wordt door relatief kleinere landen.

Nog een leuk WEETJE?
Londen is toch de hoofdstad van de bakermat van het voetbal. Zeventien (!) professionele clubs komen uit die stad.  Maar toch... gerenommeerde clubs als Arsenal, Tottenham Hotspur, Fulham, West Ham United, Queen Park Rangers en noem al die andere clubs maar op, lukte het nooit om de champignons leaque/Europacup 1 te winnen. Het is dat Chelsea in 2012 de cup met de grote oren voor het eerst won, want anders had nog nooit iemand in Londen dat ding van dichtbij bezien. Ook hier geldt trouwens dat verder in de vijf grootste steden van Europa de cup nog nooit is gewonnen...best wel heul raar!

Laatste Weetje...
Het kleinste stadje waar ooit de Champignons league/ Europa cup1 naar toe is gegaan is Eindhoven in 1988. Best wel bijzonder...

Allerlaatste Weetje...)
Voor de volgende kwisavond is al één meerkeuzevraag & antwoord uitgelekt. Hoe heet het de allerallerallerkleinste stad van Nederland waar nog nooit een Europa cup1 gewonnen is
A) Koehoal/Sopsum
B) Madurodam 
C) Staverden
D) Stad Niks

Dit weekend wordt de datum van de kwisavond bekend gemaakt.

Hoi!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!