Sponsors

Hoofdsponsor

Dropskot (33)

17 mei 2021 7:00


Paul Feenstra vertelt in zijn column over zijn belevenissen op sportpark ‘De Waaie’, maar ook daarbuiten. Deze column is buiten verantwoordelijkheid van het bestuur en de webredactie.

Belletje...)
Werd ik deze week zomaar opgebeld door Mark uit 's-Gravenhage. Hij had verleden week mijn Dropskot gelezen en omdat hij in zijn herinnering niet kon herinneren dat hij mij al had gebeld, deed hij dat bij deze. Niet dat ze ons vergeten waren, maar de 27+ voetballers mogen eindelijk komende vrijdag weer samen een potje trainen. "Mark jonge, bist 'n reuzekeutel", zei ik enthousiast waarop Mark nog lachend over een "pauzeknop" begon. Ik zeg, leve Mark. Mark zorgt voor een krat bier in de pauze!

Raar...)
De champignons leaque-finale zou in Istanbul gespeeld worden. Helaas, dat moet vanwege de coronacijfers in Turkije zonder publiek gespeeld worden. Niet leuk, zijn er alternatieven? Ja hoor, in Engeland zijn de cijfers veel positiever, dus het Wembley-stadion. De Chelsea-fans kunnen dan mooi lopend komen en die van Manchester City op de fiets, of zoiets. Normaal gaan er zo'n 90.000 supporters in dat stadion, maar afgelopen zaterdag met de FA-cup finale zo'n 20.000. Leuk! Echt niet, de Britse autoriteiten geven namelijk geen toestemming voor de Champignons leaque-finale. Iets wat hypocriet natuurlijk. En nu dan? Ze gaan waarschijnlijk met z'n allen naar Porto. Met 10.000 man; twee keer twee uur lang lekker op elkaar in een vliegtuig lallen, zingen, zuipen en hossen. Mij is het allemaal prima hoor, maar toch is het raar....

Nog raarder....)
Wat ik nog raarder vind is dat de champignons leaque en UEFA-cup finales al een paar jaar van tevoren worden toegekend aan een bepaald stadion. We hebben het dan wel eens over een groenere wereld en wat minder vliegbewegingen maar of dat verstandig is? Er zijn legio voorbeelden van, maar het meest absurde voorbeeld is dat van de Champignons leaque-finale van 2008 in Moskou. Manchester United en Chelsea streden in de finale en namen elk 20.000 supporters mee. Wel gezellig natuurlijk, 40.000 Engelsen in Moskou, maar dat had natuurlijk ook in het Wembley-stadion gekund. Scheelt zo'n 5600 km heen en terug met heel veel vliegtuigen.
Je kunt er ook voor kiezen om de finale over twee wedstrijden te voetballen en de uitspelende ploeg maar een paar supporters mee te laten nemen. Scheelt heel heel veel vliegkilometers. Of begin ik nu toch wat te veel op Jesse Klaver te lijken?

Raarst....)
Onbeperkt lukraak burgerdoelen beschieten in Israël en de Gazastrook. Kan de FIFA daar ook wat vrouwelijke topscheidsrechters heen sturen? Misschien wel een heel goed idee. Die krijgen waarschijnlijk meer voor elkaar dan die gefrustreerde geloofswaanzinnige leiders die daar de afgelopen 74 jaar de macht hadden. Ik bel deze week wel weer even.

Baasjes....)
Afgelopen weekend waren de Baasjes weer in ons dorp. Smakelijk gelachen om deze tweeling die hier in het verleden hebben gevoetbald. Ik kan wel een boek schrijven, maar ja, dat is wel heel pittig. Dan de volgende keer maar wat anekdotes...

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!