Sponsors

Hoofdsponsor

Dropskot (36)

5 september 2021 13:45


Paul Feenstra vertelt in zijn column over zijn belevenissen op sportpark ‘De Waaie’, maar ook daarbuiten. Deze column is buiten verantwoordelijkheid van het bestuur en de webredactie.

Morgenstond…
St.-Anna zondagmorgen: Polly ligt heerlijk naast mij in het zonnetje te niksen. Ik zit het nieuws op de telefoon te bekijken. Nederlands elftal heeft gisteravond een klinkende overwinning behaald. Max staat voor tachtigduizend toeschouwers en een echte prins met bril op pole. Maar eerlijk gezegd heb ik daar niks van meegekregen. Het leven krijgt gelukkig weer wat kleur op de wangen. Vrijdag en zaterdagmorgen waren de velden op De Waaie weer heerlijk vol. In de kantine was het gezellig, het weer is prachtig. 
Omdat ik Vrouwen 2 mag begeleiden waren we 's middags voor de beker in St.-Jacob. Tja, en omdat Stannebuurtsters verplicht in St.-Jacob winnen, werd er ook nu ook weer op een onvervalste klinkende 0-3 overwinning geproost.
Dat proosten ging de hele avond met mij wat door, maar dat mag, het leven krijgt weer wat kleur op de wangen.
Daar is Dot, de buurhond komt even goedemorgen zeggen. Polly blaft twee keer, Dot is weg.... Polly gaat onder de tafel liggen. Vandaag geen drukte om de kop, woef.

Heeft goud in de mond
Nederland is bij uitstek een goed georganiseerd sportland. Ik kijk naar de medaillespiegels van de Para- en de Olympische Spelen. ‘Wij’ zijn bij de Paralympische Spelen 5de geworden en bij de Olympische Spelen zevende. Grote sportlanden als Duitsland, Frankrijk en Italië ver achter ons gelaten.
Grote complimenten voor sporters, begeleiding, sponsors en sportorganisaties.
Natuurlijk kun je zien dat westerse landen in het voordeel zijn omdat daar meer geld voorhanden is om topsport te bedrijven. Maar toch, je mag als land best wel trots zijn op zo’n resultaat.
In India zijn ze ook trots, want daar hebben ze een speerwerper die voor de eerste keer in de geschiedenis bij het atletiek een gouden medaille mee naar huis heeft genomen. Prachtig natuurlijk!
In verhouding zijn inwoners van India toch wel veruit de slechtste sporters ter wereld. Tjongejonge... meer dan een miljard inwoners en dan in 125 jaar met één gouden medaille pronken. Eg heul slecht. 
En Vaticaanstad dan? Dat is toch ook een land? Ja Vaticaanstad is ook heel erg slecht. Misschien wel het allerallerslechtst. Maar in Vaticaanstad dragen alle mannen jurken en dat is moeilijk hardlopen. Wel weer makkelijk om er jongetjes onder te verstoppen, maar dat is natuurlijk weer een heel ander tak van sport.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!