Sponsors

Hoofdsponsor

Klien Sjiet (266): Vrouwen, FOP, druk, cabaret en Waaier

27 september 2021 16:30


Iedere week wordt hier het wel een wee van onze club besproken. Deze week week 38. Deze column is buiten verantwoordelijkheid van het bestuur en de webredactie.

Women - John Lennon (1981)

Brandplekken
Eerst wil ik mij even richten tot de geweldige jonge supportersclan van ons eerste. Zij zorgen voor veel sfeer op zondagmiddag en dat wordt zeer gewaardeerd. Toch hierbij wel het uitdrukkelijke verzoek om voortaan geen vuurwerk meer af te steken. Door het vuurwerk zijn bepaalde plekken op het kunstgrasveld namelijk verbrand. Wij weten dat het geen kwade bedoelingen zijn geweest, maar graag hiermee stoppen. Alvast bedankt.

Jaarvergadering (1)
De eerste jaren dat ik de jaarvergadering bezocht waren onder de aanwezigen zelfs nog een paar leden van het eerste uur van onze vereniging. Denk hierbij aan Sierd P. Tuinstra, Luitzen Madhuizen en Fedde B. van der Feen. Dat is natuurlijk al een hele poos geleden en nadien miste ik geen enkele jaarvergadering. In de jaren tachtig en negentig werd deze vergadering altijd drukbezocht. Nu mag onze club zich altijd wel gelukkig prijzen met de opkomst, maar dit jaar overtrof mijn stoutste verwachtingen. Ter vergelijking: vorig jaar zaten we diep in de pandemie en kwamen er slechts 24 belangstellenden op af. Maar maandag komen er 61 (!) leden op af. Pardon? Jazeker! Als ik de kantine binnenloop, denk ik even dat ik in een jeugdsoos terecht ben gekomen. Het is dat Sjouke Lep tegelijk met mij de kantine binnenkomt. Deze grote opkomst stemt mij uiterst content. Dit geeft eens te meer aan dat de betrokkenheid bij onze club nog steeds heel groot is.

Jaarvergadering (2)
Wat ook opvalt is het aantal vrouwen. Ik durf te beweren dat er in het 90-jarig bestaan van de club nog nooit zoveel vrouwen op de jaarvergadering zijn geweest. Het zijn er 21 en de credits gaan naar Raymond Kick. De trainer van Vrouwen 1 roept alle speelsters van zowel Vrouwen 1 als 2 op om aanwezig te zijn als blijk van waardering wat het bestuur voor beide teams doet. Klasse, Raymond.
 
Jaarvergadering (3)
Eén van de aanwezige vrouwen, Rianna de Vries, krijgt tijdens de rondvraag iedereen even stil en vooral voorzitter Ronald Riemersma, als zij aangeeft dat zij het heel erg jammer vindt dat Ronald na dit seizoen stopt als bestuurslid en dus als voorzitter. Zij verwoordt hetgeen iedereen denkt, daar ben ik van overtuigd. Wat veel leden betreft ligt er zo een nieuw contract voor Ronald klaar… Voor onbepaalde tijd.

FOP
Vrijdag ben ik vrij. Dat heb ik goed getimed want de FOP begint dit seizoen voor het eerst weer in ‘De Waaie.’ Mannen boven de zestig die hun sporen meer dan verdiend hebben in zowel hun arbeidsleven als het vrijwilligerswerk voor de voetbalclub. Als ik op het sportpark aankom, ontwaar ik als eerste Jan Hazenberg. Hij ontdoet het park van zwerfafval. Een paar meter verder is een aantal mannen bezig met het verwijderen van het onkruid aan de westkant van de kantine en even verderop is een groepje in de weer met de reclameborden. Een aantal borden dient verwijderd te worden, maar enkele nieuwe sponsorborden zijn in aantocht. Tot die tijd worden de borden van de ex-sponsoren omgedraaid. Daarna drink ik nog even koffie met de mannen.

Druk!
Het is vrijdagavond waanzinnig druk in de kantine. Het levert een knotsvolle kantine en heel veel gezelligheid op. In navolging van maandag zijn de vrouwen deze avond ook goed vertegenwoordigd. Er is namelijk Vrouwen 30+ in ‘De Waaie’ met vier teams. Verder zijn de spelers van de Jeu de Boules aanwezig als ook de nodige aanvliegers, natuurlijk de selectiespelers van het eerste, tweede en derde en de kaarters.

Klaverjassen
Ja, kaarten inderdaad. Eindelijk weer… Wat zal dit vrijdagavond vaak gezegd zijn door de kaarters. Medio februari 2020 is er voor het laatst gekaart en dan weet je het wel… In totaal doen er 21 kaarters mee. Nee, de columnist niet. Weliswaar is dit aanvankelijk de bedoeling, maar vanwege voorbereidingen voor de zaterdagavond, lijkt het mij verstandig om hiervoor beschikbaar te blijven. Dan in oktober maar weer meedoen. Een maand later na twintig maanden niet gekaart te hebben, kan er ook nog wel bij.

Schoonheid
Zoals net gememoreerd was er ook Vrouwen 30+-voetbal. Wij zitten met een groepje aan de grote tafel aan de oostkant. Op een gegeven moment komt er een uiterst talentvolle vrouw voorbij die wellicht gepromoveerd is op haar schoonheid. De mannen zijn druk in gesprek verwikkeld, maar als zij langsloopt, valt het gesprek ineens stil. Ze moet dit gevoeld hebben; dat kan niet anders.

Scheidsrechter
Het is de week van de scheidsrechter en daarom staat er zaterdagochtend een doos met oranjekoek op de tafel in de bestuurskamer. Helaas is er maar een klein programma wat betreft thuiswedstrijden. Nou ja, helaas… Het komt wel op!

Cabaret
En dan eindelijk (hé, waar las ik dat woord eerder…) alsnog het optreden van de cabaretgroep ‘de klaine Bildtse Kemedy’. Dit vindt op zaterdagavond plaats. Zenuwachtig voor een optreden ben ik nooit, maar de laatste dagen voel ik wel de druk op mijzelf toenemen als tekstschrijver. Anders kwamen de mensen niet alleen voor ons optreden, maar ook om elkaar op 1 januari een goed en gezond jaar toe te wensen, de toespraak van de voorzitter, ‘De Waaier Fan ’t Jaar’ en natuurlijk gezellig met elkaar te zitten. Nu gebeurt dat laatste na het optreden natuurlijk ook wel, maar het cabaret is nu wel het hoofdprogramma. Dus is de tekst ook langer dan doorgaans het geval is. En dan is de vraag hoe dit bij de mensen valt. Tot mijn opluchting slaat ons optreden gelukkig aan. In totaal zijn er 130 bezoekers.

De Waaier Fan ’t Jaar
Middenin het optreden wordt ook nog eens ‘De Waaie Fan ’t Jaar’ uitgereikt aan Sytze-Jorrit Jorritsma. De activiteitencommissie past zich aan de cabaretvoorstelling aan en doet ook een stukje cabaret om de Waaier bekend te maken. Dit is hilarisch. Prachtig! Maar dat kun je wel aan de activiteitencommissie overlaten.

Thor
Zondagmiddag naar Thor. Het is schitterend weer. Desondanks of misschien wel juist daarom zijn er niet veel toeschouwers. De thuisblijvers van de thuisclub krijgen achteraf gelijk, want Thor zakt alleen maar in en verdedigt uitsluitend met tien man achter de bal. Hopelijk speelt het team alleen zo tegen St.-Anna, want het lijkt mij niet leuk voetballen voor de spelers van Thor. St.-Anna wint en voor Jordy Miedema is er dubbele winst, want hij wint (weer eens) een prijs in de verloting. Op de foto zijn prijs. Gefeliciteerd, Jordy.

Tot de volgende week.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!