Sponsors

Hoofdsponsor

Klien Sjiet (267): Help ons, walking football, arm in de doek en soap scorebord

4 oktober 2021 16:45


Iedere week wordt hier het wel een wee van onze club besproken. Deze week week 39. Deze column is buiten verantwoordelijkheid van het bestuur en de webredactie.

Photograph – Ringo Starr (1973)

Jonge mensen, help ons!
Nog even een nagloeier wat betreft het optreden van ‘de klaine Bildtse Kemedy’ van vorige week zaterdag. Ik vond het geweldig dat er zoveel jeugd aanwezig was. Maar omdat ik iets verouderd ben van mijn jeugd krijg ik niet alles mee wat er onder de jeugd gebeurt. Het kan niet anders of daar gebeuren ook de nodige fratsen die uitermate geschikt zijn voor ons optreden. Die willen wij natuurlijk graag weten. Op deze manier komt het optreden voortaan meer in evenwicht. Dat ook de jeugd veel voorvallen herkent en personen kent die tijdens ons optreden op de hak kunnen worden genomen. Het lijkt mij in ieder geval onwaarschijnlijk dat er bijvoorbeeld bij alle seniorenteams en hoogste jeugdteams niets gebeurt wat het vermelden waard is. Op 1 januari a.s. treden we weer op. Houd het vast in je hoofd: heb je iets wat jou wel geschikt lijkt voor het cabaret, geef dat dan meteen door aan de columnist. Mailen mag ook: KBK@vvstanna.nl  Alvast bedankt voor de medewerking. Ik plaats zo nu en dan nog wel even een reminder.
 
Amateurvoetbalbijlage
Ik waardeer het zeer dat van ‘Wad tot Stad’ ieder jaar met een amateurvoetbalbijlage komt. Ik hoef ‘maar’ niet te schrijven, want die voelen jullie namelijk vast al aankomen. Dat er taalfouten instaan, doet pijn als taalliefhebber en is bovendien slordig van degene die de krant uitgeeft; dat zeker niet in de laatste plaats. Vorig jaar heb ik ze er bovendien al op gewezen dat corona met een kleine letter is en dat woord kwam destijds bijna op iedere pagina voor. Dat ging even goed, maar nu is het woord weer regelmatig van een hoofdletter voorzien. Ja, ik hoor jullie denken van: “Wer maakt die jonge him drok om?” Die reactie kan ik mij goed voorstellen, maar die zijn afkomstig van niet fanatieke taalmensen. Is dit alles? Mag het ietsje meer zijn? Ja, hoor, want het is slordig dat het onderschrift bij de foto van onze club foutief is. Daar staat dat Ronald Riemersma vorig jaar het eerste exemplaar van de presentatiegids uit handen kreeg van Jelle Posthumus. Maar dat had andersom moeten zijn. Waarom doet men dan niet even navraag, zou je zeggen.

Walking football
Ze zijn los, hoor! De mannen van Walking Football. Ik was er niet bij, maar wat ik in de filmpjes en op de foto’s zag, dan deed er een aantal oud-voetballers uit de jaren zestig en zeventig mee. Ik ontwaarde Pé Tuinstra, Johan Bootsma en Rikus Schipper. De voetballers hadden duidelijk plezier. Jazeker, ze mogen zichzelf weer actief voetballers noemen….

Teams op de foto
Vorige week zaterdag zijn we officieel begonnen met het nemen van de teamfoto’s. De rolverdeling tussen Jelke de Jager en de columnist is simpel maar duidelijk: Jelke maakt de foto’s en ik doe de voorbereiding en de administratie. Hiermee zijn wij weer een aantal zaterdagen zoet.

Arm in de doek
Dat is mentaliteit hebben! Wesley Broersma heeft de arm in de doek, maar dat weerhoudt hem er zaterdagochtend niet van om gewoon een wedstrijd te fluiten. Moeder Fronie houdt aan de kant de stand bij. Respect, Wesley!

Scorebord
Het scorebord blijft maar kuren houden. De ene keer gaat de tijd wel naar negentig minuten, maar nog vaker stopt het bord na 45 minuten, nadat er ingedrukt is voor de rust. Na de rust begint het bord dan weer met nul in plaats van minuut 46. En zondagmiddag scoort het eerste elftal 4-1, maar het lukt maar niet om er vier van te maken. Het wordt waarschijnlijk tijd dat dit bord eens aan een nader onderzoek wordt onderworpen.

Schavuiten
Als ik zondagmiddag in de kantine een rek schavuitenwater haal, vervolgens terugga om te betalen en dan weer terugkom, zijn er twee te weinig. Ik terug naar de bar en zeg tegen barvrijwilligster Femke Keizer: “Ik hew mij ferteld. Maar ja, ik hew ok meer met letters as sifers.” Ik krijg er nog twee bij. En dan komt de aap uit de mouw. De schavuiten aan tafel hadden twee bier verstopt. Nu hebben we twee over… Maar geen nood, die komen wel op…

Onmogelijk is mogelijk…
Het kan niemand ontgaan zijn dat er de laatste tijd veel clubs op prestatieniveau overgaan van zondag naar zaterdag. Het zondagvoetbal wordt magerder. Zondagavond op twitter wordt dit geïllustreerd als blijkt dat het tweede van Deinum voor de competitie tegen het tweede van FVC speelde. Die twee zitten dus bij elkaar in de competitie. Een paar jaar geleden werd dit voor onmogelijk gehouden; toen speelde FVC een paar klassen hoger. Trouwens, beide clubs gaan na dit seizoen over naar de zaterdag.

Tot de volgende week.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!