St.-Anna herstelt zich door zege op Trynwâlden

28 november 2021 18:00

Na het echec tegen DTD, want zo mogen wij het wel noemen, was het aan St.-Anna om de zaak weer op de rails te krijgen. Dat zou dan ten koste dienen te gaan van Trynwâlden, die in ‘De Waaie’ op bezoek kwam. Waarschijnlijk is Trynwâlden de club waartegen het eerste het meest vaak in competitieverband heeft gespeeld. Daar komt na dit seizoen echter een einde aan, want Trynwâlden maakt de overstap naar de zaterdag.

Binnen een minuut had St.-Anna al voor kunnen staan, maar de inzet van Pieter Jan, in kansrijke positie, werd niet tot doelpunt gepromoveerd.

Daarna bleef St.-Anna de betere ploeg en kansen kwamen er ook wel, maar in het eerste kwartier kwam het niet tot een doelpunt. Uiteindelijk was er een blunder van de keeper van Trynwâlden voor nodig om op voorsprong te komen: een terugspeelbal in de 18de minuut werd weliswaar indrukwekkend uit de lucht door de goalie met zijn voeten doodgelegd. Blijkbaar was hij daarvan zelf dermate onder de indruk dat hij even leek te dromen of misschien nog aan het nagenieten was, zodat Marc Bakker er als de kippen bij was om hem de bal te ontfutselen en simpel 1-0 kon aantekenen.

Hierna kreeg de thuisclub, met een duidelijk veldoverwicht, genoeg kansen om de stand uit te breiden, maar de spaarzame uitvallen van Trynwâlden waren ook niet van gevaar ontbloot. Maar geen van beide clubs wist in de eerste helft te scoren.

In de tweede helft hetzelfde speelbeeld: een beter St.-Anna en hierdoor een veldoverwicht. Maar het verschil met de eerste helft was dat dit aanvankelijk niet tot kansen leidde. Zowel de amusementswaarde als het spel van St.-Anna daalde.

Hoewel Trynwâlden ook geen grote kansen kreeg, scoorden de gasten in de 63ste minuut wel de gelijkmaker. De verdediging van St.-Anna gaf niet thuis, de helft van deze linie leek in een strenge lockdown te zitten, want een speler van Trynwâlden kon ongehinderd alleen op de keeper afstevenen en makkelijk 1-1 aantekenen.

Hierna bleef St.-Anna vooreerst wat rommelig spelen, maar gaandeweg herstelde men zich echter, want het spel werd beter. St.-Anna heerste op een gegeven moment weer overduidelijk waardoor de grote kansen ook weer kwamen.

Toch moest het talarm opgekomen publiek tot de 76ste minuut wachten eer de thuisclub 2-1 maakte. Het was nota bene de afscheidnemende Lorans Al Ezo die via de binnenkant van de paal doelpuntte.

Voor Trynwâlden dienen zich vervolgens rampzalige minuten aan, want binnen vijf minuten scoorden de Bildtkers nog tweemaal. De 3-1 kwam door een bekeken punter van Raymond de Vries en de 4-1 ontstond na een solo van achterste man Danny Kampstra die een uitgemeten voorzet afleverde aan Marc Bakker die ongehinderd maar niet minder fraai 4-1 inkopte.

Trouwens, of het vaker is voorgekomen is niet bekend, maar dat een achterste man (in dit geval Danny) van de eerste tot de laatste minuut geschaduwd werd door een mandekker is wel heel bijzonder, maar wel realiteit. Een libero die mandekking krijgt… Het moet niet gekker worden...

Enfin, de wedstrijd was gespeeld. St.-Anna probeerde nog wel de stand uit te breiden, maar Trynwâlden speelde alsof zij wilden dat de goed leidende arbiter Louwes snel affloot. Die gaf daar in de 90ste minuut al snel gehoor aan waardoor St.-Anna terecht drie punten kon bijschrijven.

Volgende week zondag speelt St.-Anna tegen… Eh… op zich uit tegen Read Swart. Maar of er ook daadwerkelijk nog gespeeld gaat worden, is nog onbekend. Wij wachten af of de politiek de amateursport al dan niet tegemoetkomt…