Klien Sjiet (287): Traktatie, drinkpauze, naar Gorredijk en jasje CVO

25 april 2022 7:45

Iedere week wordt hier het wel een wee van onze club besproken. Deze week week 16. Deze column is buiten verantwoordelijkheid van het bestuur en de webredactie.

Bring My Some Water - Melissa Etheridge (1988)

Traktatie
De club wordt zaterdagochtend verrast door een heerlijke traktatie van Ylva Postma van ‘Bakkertje ’t Bildt.’ Deze lekkernij is bedoeld voor de vrijwilligers van de club. Een geweldig initiatief, Ylva! Bedankt!

Drinkpauze (1)
Zaterdagmiddag ben ik iets later op ons zonnige sportpark aanwezig. Vrouwen 1 speelt thuis. Ik ben er nog maar net of het spel wordt stilgelegd. Terwijl ik de winterjas nog aan heb en het vijftien graden is, wordt er een drinkpauze ingelast. Bijzonder… Hoe moet het dan straks als het echt warm wordt? Twee drinkpauzes per helft wellicht?

Grillig
Dit doet echter niets af aan het uitstekende resultaat van Vrouwen 1. Het tegen degradatie knokkende team wint met 2-0 van de nummer 3. Voorwaar een uitstekend resultaat. St.-Anna is een ietwat grillige ploeg. Men verliest twee weken geleden tegen de nummer laatst en nu verslaat men een subtopper.

Naar Gorredijk
In het wedstrijdverslag van Gorredijk 1 staat deze opmerkelijke passage: “En St.-Anna die zetten de kampioenskoers door in een uitwedstrijd tegen Renado. Maar niet voordat zij zaterdag op bezoek zijn gekomen bij hun vrienden in het blauw witte tricot…” Hier moet ik meer over weten. Daar kom ik zaterdagmiddag vrij snel achter. Dit hebben beide teams met elkaar afgesproken. Dus aan het einde van de middag vertrekt een groep vanuit St.-Anna naar Gorredijk om daar de derby Gorredijk - Thor te bezoeken om daarna na te zitten.

St.-Annaparochie
In voorgaande stukje over Gorredijk heb ik onze plaatsnaam al even verbeterd; je kunt dit de mensen uit Gorredijk ook niet kwalijk nemen. Maar ik ga de komende tijd een lobby houden voor het goed schrijven van de naam St.-Annaparochie. Dus St-punt-streep-Annaparochie. Nu schrijft maar één op de tien de plaatsnaam correct. Ik streef naar drie op de tien. Dus de komende tijd zal ik dit vaker aanhalen. Misschien wel iedere week…

2 x 7
Bij het tweede op zondagochtend blijken er twee spelers van St.-Anna het shirt met rugnummer zeven te dragen: één met lange en één met korte mouwen. In allerijl wordt nog net voor de aftrap van shirt verwisseld met daarop een ander rugnummer.

Drinkpauze (2)
En verhip: ook hier wordt een drinkpauze ingelast. Onder dezelfde omstandigheden als zaterdagmiddag en ook nog eens in de ochtend. Bijzonder… Stefan Banning weet de reden hiervan: “Dat komt om’t se hier bij St.-Anna soa súppe.”

Moeilijke omstandigheden
Zondagmiddag naar Renado alwaar het eerste speelt. Het is moeilijk voetballen op het keiharde veld en het bij vlag(g)en bedenkelijk hanteren van de vlag van de dienstdoende grensrechter van de thuisclub. Desalniettemin weet het eerste met 1-2 te winnen.

Jasje CVO
Gerrit Strikwerda is deze keer de grensrechter van het eerste. Deze altijd sympathieke man heeft het trainingsjasje van CVO aan tijdens het vlaggen. Prachtig! Zoiets vind ik mooi.

Tot de volgende week.