Sponsors

Hoofdsponsor

Klien Sjiet (290): Kampioen, steekmuggen, gesponsord bier en Weduwe Joustra

16 mei 2022 10:15


Iedere week wordt hier het wel een wee van onze club besproken. Deze week week 19. Deze column is buiten verantwoordelijkheid van het bestuur en de webredactie.

We Are The Champions - Queen (1977)

Kleine koffiebekers
Tijdens het koffiedrinken op maandagochtend hoor ik van Hessel de Weert (met ’n t; dat vergeet ik nooit weer, Hessel!) dat de kleine koffiebekers een bestelfoutje is geweest en dat de vertrouwde bekers straks wel weer komen. Maar dan moeten die kleine bekers eerst natuurlijk wel op zijn.

Kampioen (1)
Zo vaak is het eerste elftal niet kampioen geworden. Zelf heb ik het tweemaal meegemaakt: in 1993 en 2016. Nu maak ik er donderdagavond weer één mee. Het speciale aan het huidige kampioenschap is dat het voor een deel dezelfde generatie betreft als in 2016. Ik maak een kort verslag voor de krant en de website. Jelke de Jager maakt foto’s van de feestende spelers en staf. Deze groepsfoto’s zijn altijd geweldig! Nu ook weer. En historisch natuurlijk.

Kampioen (2)
En van tevoren had ik het al voorspeld: een kampioenswedstrijd is bijna nooit fraai. Ook deze keer is het niet best. Het is in de tweede helft zelfs ronduit saai. Toegegeven: de ambiance is ook niet bepaald om hierover naar het thuisfront te appen. Vanwege de renovatie van het hoofdveld wordt namelijk uitgeweken naar het hobbelige bijveld met touw rondom het veld conform de voorschriften en bovendien verplaatsbare doelen.

Steekmuggen
En dan heeft de grensrechter van de thuisclub ook nog eens vreselijk veel pech. Hij heeft waarschijnlijk dermate veel last van de steekmuggen dat hij regelmatig met de vlaggenstok in zijn hand om hem heen slaat om de muggen van zich af te houden. De scheidsrechter interpreteert dat aanvankelijk blijkbaar als vlaggen voor buitenspel… Gelukkig heeft de leidsman op een gegeven moment door dat de grensrechter wel heel vaak in het voordeel van Mildam vlagt en negeert hem gelukkig steeds vaker. En terecht!

Kampioen (3)
Uiteindelijk wint St.-Anna (St, dan punt, dan streep, geen spatie en dan Annaparochie) met 0-2 en kan het feest losbarsten en dat barst ook los. Van horen en zeggen blijft het lang onrustig in St.-Anna. Pas om 4.00 uur wordt het stil…

Hartenaas
Vrijdagavond kaarten in de kantine. Er gebeurt wat opmerkelijks met mij. O, verliefd op harten vrouw zeker? Ik bedoel: er gebeurt iets opmerkelijks BIJ mij. Degenen die niet kunnen klaverjassen, begrijpen het vast niet en daarom alleen even voor de klaverjassers onder ons: tot drie keer toe pak ik de hartenaas uit de hand van Piet Keizer. Volgens mij nog nooit eerder vertoond. Dus alle drie de rondes zit ik aan dezelfde tafel. En…. Driemaal met Menno Hoekstra. Wij zijn twee keer bij elkaar en de derde keer spelen we tegen elkaar. Hierdoor maakt Menno het verschil en wint hij wel een prijs en ik niet.

Doelstellingen
Alle respect voor het eerste elftal! Doorgaans levert de wedstrijd na het behalen van het kampioenschap een verliespartij op, maar het team logenstraft deze ongeschreven regel en wint keurig met 5-0. Maar men blijft ook scherp vanwege enkele doelstellingen. Zoals daar zijn: thuis ongeslagen blijven, de honderd goals halen, de minste tegendoelpunten incasseren en alle periodetitels behalen.

Gesponsorde kratten
Natuurlijk ben ik ook bij het kampioensfeest zondagmiddag. Vanwege het mooie weer speelt zich dit buiten af. Het terrein is afgebakend met kleden en dat maakt het tot een knus geheel. De mensen vermaken zich uitstekend, concludeer ik als ik een paar keer om mij heen kijk. De organisatie is bovendien voortreffelijk voor elkaar. De kratten bier zijn gesponsord door stichting De Waaie, hoofdsponsor Brouwer Bouw en de voetbalclub zelf. Verder komt het bestuur regelmatig langs met schalen met daarop heerlijke versnaperingen.

Weduwe Joustra
Na een rondrit op een grote kar door het dorp wordt het eerste elftal op het talud van de kantine natuurlijk gehuldigd. Voorzitter Ronald Riemersma houdt een praatje en stelt de selectie en staf een mooi cadeau in het vooruitzicht. Trainer Arnold Haanstra krijgt zowel figuurlijk als letterlijk een voorproefje… Een fles Berenburg. Wel Weduwe Joustra natuurlijk…

Tot de volgende week.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!