Midsummercup Dronrijp prooi voor Dames 1

26 juni 2022 22:45

Een heerlijke temperatuur, een prachtige entourage en veel publiek zorgde ervoor dat het damesteam van vv St.-Anna afgelopen zaterdag kon schitteren op het voetbalveld van Dronrijp. St.-Anna begon in een zware poule met toppers als Drachtster Boys, Libertas en Franeker. Tegen deze geroutineerde zaalteams wist St.-Anna zich staande te houden. Ze kwamen de poule door met 1-0 winst tegen Drachtster Boys, 0-0 tegen Libertas en 5-1 winst tegen Franeker. De tactiek met een rustige, gedegen start en daarna druk in de tweede helft van de wedstrijd, werkte goed.

In de kwartfinale was AVC (Sexbierum) de tegenstander. Deze wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen met 4-0.

In de halve finale was Burgum de tegenstander en werd in de laatste minuut gescoord waardoor de stand op 3-2 kwam te staan. St.-Anna speelde goed en fel en met een spirit die we straks graag weer terugzien in de nieuwe competitie. Keepster Joyce had uitstekende reflexen op de doellijn en pareerde de schoten met ferme.

In de finale moest St.-Anna aantreden tegen Stiens, een mooie pot waar alles gegeven werd. St.-Anna kwam met 0-1 achter en Germ wilde net een spelende keeper inbrengen toen Femke de stand gelijk maakte. Daarna kon Siebrit vanuit een val nog net de 2-1 intikken. Stiens stuurde de keeper mee naar voren. Maar in een 1 op 1 situatie wist Femke de keeper uit te spelen en scoorde de 3-1. De winst was binnen voor de dames van St.-Anna.

Een heerlijke voetbalmiddag met veel inzet, spirit en enthousiasme en een knots van een beker mee naar huis!! Top gedaan dames!!

Screenshot_20220626-093636_Facebook.jpg