VOORLOPIGE INDELINGEN JEUGDTEAMS 2024-2025

7 juni 2024 18:30

In de afgelopen weken heeft de VTC weer haar best gedaan om een goede indeling van de jeugdteams te maken voor het nieuwe voetbalseizoen.

In principe zijn de trainingen voor het huidige seizoen nu afgelopen. Het is aan de trainers van de nieuwe teams (indien bekend) of zij in de komende maand al met de nieuwe selectie gaan trainen.

Wij zijn als vereniging enorm blij dat we ook dit jaar weer veel jeugdelftallen hebben kunnen vormen.

Het maken van de indelingen is een complexe klus en kost veel energie en overleg. Uiteindelijk zijn we tot een in onze ogen goede indeling gekomen. Hierbij is wel een aantal zaken van belang:

• Het gaat om een VOORLOPIGE INDELING! Er kunnen dus nog wijzigingen plaatsvinden en aan deze indeling kunnen dus geen rechten worden ontleend.
  • Zie je je naam er niet tussen staan? Neem dan contact op met [email protected]
  • Ieder jaar zorgt de indeling voor aardig wat emoties bij betrokkenen en dat is soms best te begrijpen. Laten we alleen afspreken dat we hier op een normale en fatsoenlijke manier mee omgaan. Op basis van ervaringen van vorige jaren hebben we besloten dat we geschreeuw en boze/gefrustreerde reacties negeren en zullen die per definitie niet leiden tot een aanpassing van de indeling voor de betrokkenen.
  • Op de inloopavond van 13 juni 2024 (19.00-20.00) mag iedereen zijn of haar zegje doen en daar mag ook best emotie bij zitten. Maar hou er aub rekening mee dat wij ook vrijwilligers zijn die er erg veel tijd in steken en hun uiterste best doen en naar eer en geweten handelen. Indien er gegronde redenen zijn om de indeling aan te passen dan zullen we dit zeker niet nalaten!
  • We hebben ons best gedaan om de indelingen zo goed mogelijk te doen. We proberen waar mogelijk rekening te houden met voorkeuren maar helaas dit is niet altijd mogelijk (en kennen wij natuurlijk ook niet alle achtergronden van alle spelers).
  • We maken gebruik van de input van de trainers en leiders. We hebben een groot deel van het kader over de indelingen gesproken.
  • De standaard teams hebben een maximale grootte van 14 a 15 spelers voor de elftallen. Alleen als het echt niet anders kan dan bestaat het team uit meer spelers. Dit kan dus betekenen dat het standaard team 14 spelers heeft en het tweede team uit dezelfde categorie 18 spelers heeft. Het gaat hier om een bewuste keuze van de vereniging (en dus niet alleen van de VTC) om de standaard elftallen niet groter te laten zijn dan 15 spelers.
  • De meeste teams spelen 1eklasse of lager en dat wordt door de KNVB aangeduid met de B categorie. Dit betekent dat er gewerkt kan worden met dispensatiespelers. Om zoveel mogelijk spelers te kunnen laten voetballen, is het zo nu en dan nodig dat we hiervan gebruik maken en maximaal 3 spelers per team kunnen opnemen als dispensatiespelers. Zo kan het voorkomen dat iemand op basis van leeftijd in het team onder de 17 jaar zou moeten komen maar dat we deze toch nog in het team onder de 15 moeten laten spelen. Dit proberen we altijd in overleg te doen en proberen we zo weinig mogelijk voor te laten komen.
  • Voor de sommige spelers kan het voorkomen dat zij eerder doorstromen naar een hoger/ouder team. Dit is soms noodzakelijk om de juiste aantallen spelers te kunnen halen en dus om iedereen te kunnen laten voetballen. Dit proberen we uiteraard altijd op een zo verantwoord mogelijke wijze te doen.

Trainers

Nog een belangrijke opmerking: We proberen voor ieder team een geschikte trainer en een leider te vinden. Dit is vaak best lastig. Indien er geen trainer gevonden kan worden, dan wordt er een beroep op de ouders gedaan. Zonder trainer kan er helaas niet getraind worden en zonder leider kunnen er geen wedstrijden gespeeld worden.

Er wordt dan ook wel eens geroepen dat we dan maar teams moeten samenvoegen en dat de verantwoordelijkheid van de VTC is dat hun betreffende kind kan voetballen (want we betalen immers allemaal contributie). Het mag duidelijk zijn dat wij enorm ons best doen om trainers en leiders te vinden. Dit is alleen geen gemakkelijke opgave. Werk, schoolschema's en privé zaken maken het soms lastig voor enthousiaste mensen om zich hier voor een jaar aan te verbinden. Het samenvoegen van teams voor de training is helaas geen oplossing, daardoor worden de groepen te groot en dat kunnen en willen we niet faciliteren. Ook kunnen wij als VTC zelf niet als leider of trainer gaan fungeren.
We willen dan ook een oproep doen aan ouders of andere geïnteresseerden om je aan te melden als trainer of als leider. Dit kan door contact op te nemen met [email protected] of via Jeroen van der Vaart ([email protected]).

Nogmaals, indien je het niet eens bent met de indeling (en dat mag natuurlijk!), reageer je dan a.u.b. niet af via berichten op social media maar kom gewoon even naar de inloopavond zodat we er een discussie over kunnen hebben. Deze inloopavond is zoals gezegd op 13 juni 2024 van 19.00 tot 20.00 in de Waaie.

We wensen in ieder geval alle spelers heel veel plezier toe voor het komende voetbalseizoen!

Groeten VTC vv St.-Anna

Jeroen van der Vaart, Jan de Groot, Pieter Meijer, Dirk Postma, Gerald van der Boon en Hans Bootsma.

JO7 Ruiter Kian
4x4 Tijtsma Nike