Vrouwen 2 werkt keihard tegen koploper Sneek en speelt als een team!

7 december 2014 9:45

Het gaat bij voetbal niet alleen maar om het winnen. Je kunt als team ook andere doelen stellen en toch met een goed gevoel eindigen. Vrouwen 2 verloor van koploper Sneek met 0-2 maar heeft wel 90 minuten geknokt en als een team gespeeld en dat is ook een verdienste.

De omstandigheden waren ideaal, een goed veld en een heerlijk zonnetje erbij, en een goed leidende scheidsrechter Jacob Banning.

Vanaf het begin was het duidelijk dat Boso Sneek een goed elftal heeft, met fysiek en technisch goede speelsters. Ze combineerden makkelijk en waren altijd dreigend in de buurt van keepster Joyce.

Onze achterhoede stond echter goed geconcentreerd als een team te verdedigen en dan heb je de "gelukjes" ook wel eens mee die je soms even nodig hebt. Keepster Joyce was weer in absolute topvorm en ranselde menig zeker doelpunt uit haar doel.

Zo bleef het de eerste 20 minuten 0-0

In de 25e minuut was er een goed lopende aanval over 5 schijven die vanaf rechts snoeihard werd ingeschoten en dat betekende toch de 0-1, die vervolgens tot de rust werd vastgehouden.

Na de rust stond het opnieuw goed en kreeg Sneek minder kansen en dat was opnieuw de verdienste van ons verdedigingsblok.

Ook nu één goed uitgespeelde aanval die tot de 0-2 leidde, maar verder hadden de vrouwen het onder controle.

Ondanks het verlies dus veel goede dingen gezien.