Daar zijn de punten weer voor Vrouwen 1

1 november 2016 20:45

Zaterdag moesten de dames het opnemen tegen Be Quick Dokkum. Na een aantal keer te hebben verloren (soms terecht en soms ook zeer zeker onterecht) zou het fijn zijn om weer eens 3 punten binnen te halen.

De dames begonnen in de volgende opstelling: Joyce; Tamara (llse), Jildou, Pytrik, Francien; Natasja, Olga, Esther; Lisa-Marije (Femke K.), Miranda (Roxana), Femke R.

De dames begonnen wat nerveus aan de wedstrijd, hierdoor lukte niet alles zoals de dames zouden willen. In de 4e en 12e minuut kregen de dames wel kansen om op voorspong te komen, maar een schot van Miranda rolde helaas net voor de goal langs. Aan de andere kant vloog de bal er wel in, 1-0 voor Be Quick. De dames moesten dus in de achtervolging om de gelijkmaker te maken. Op dat moment was Be Quick wel de beter voetballende ploeg, al wisten zij geen grote kansen te creëren. In de eerste helft waren er nog wel 2 kansen voor Olga en Miranda, maar deze gingen er niet in.

Na de rust knalden de dames van St.-Anna erop, dit resulteerde in een overwicht op het veld. Met mooie combinaties en individuele acties tot gevolg. In de 57ste minuut werd dan ook de gelijk maker gemaakt door Femke R., zij kreeg van achteruit een lange bal en wist de keeper te passeren met een schot vanaf de linker kant. Hierna kreeg St.-Anna kansen om op voorsprong te komen, zo had Olga een goede loopactie vanaf de linkerkant maar wist haar pass Natasja net niet te bereiken. Gelukkig scoorde Femke R. in de 75ste minuut de 1-2 en kwamen de dames terecht op voorsprong.

Na 90 minuten voetballen was de eindstand 1-2 en mocht St.-Anna weer 3 punten mee naar huis nemen. Dit was gezien de 2e helft ook zeer zeker terecht. Op naar volgende week :).