Onnodige nederlaag St.-Anna tegen Roden

8 oktober 2017 18:15

Het is St.-Anna niet gelukt om na de zege tegen Asser Boys voor de tweede achtereenvolgende te winnen. In en tegen Roden moest St.-Anna het onderspit delven tegen de medekoploper in de tweede klasse. Een gelijkspel was beter op z’n plaats geweest. Maar ja, daar heb je niets aan.

Omdat Roden ook in ‘vv St.-Annashirts’ speelt, moesten de Bildtkers aantreden in de rode shirts. Of het nu hieraan lag, zullen we wel nooit aan de weet komen, maar het begin van de wedstrijd was op z’n zachtst gezegd niet denderend, want na tien minuten spelen stond de thuisploeg al met 2-0 voor. Beide doelpunten kwamen voort uit onoplettendheid achterin.

Maar hoe anders zou het gelopen zijn als de overigens pedant leidende arbiter Mulder in de 3de minuut de voordeelregel had toegepast in plaats van voor een overtreding te fluiten. Had hij dat namelijk wel gedaan, dan was Nebras Almansary alleen op de doelman van Roden afgestevend en was St.-Anna mogelijk op 0-1 gekomen.

Na de 2-0 kreeg Roden nog een grote kans op 3-0, maar het bleef voor de gasten gelukkig bij een kans en geen doelpunt. Aan de andere kant kreeg Pieter Jan Plat drie kansen waarvan twee behoorlijk grote kansen die er toch wel in hadden gemogen. Ruststand 2-0.

Na de rust een ander spelbeeld: St.-Anna combineerde beter dan Roden en was de betere ploeg. St.-Anna was feller dan in de eerste helft en het leek ook wel alsof Roden een tandje lager had geschakeld. Door deze twee redenen ontstond dus het veldoverwicht.

Leverde dat ook kansen op? Jazeker. Ook voor Roden trouwens. Beide teams kregen genoeg mogelijkheden om een doelpunt te maken. Het was uiteindelijk St.-Anna dat de score in de tweede helft wist te openen. In de 57e minuut gaf Klaas Jan Bijlsma de bal goed voor tot bij Pieter Jan die handig kapte en draaide en uiteindelijk de bal droog inschoot.

St.-Anna rook dat er meer in zat en ging verwoed op jacht naar in iedere geval de gelijkmaker. Hiervoor werden wel risico’s genomen, want er werd veel druk naar voren gezet. Men moest echter wel scherp blijven op de uitvallen van Roden. Toch kwamen die er. Het was een aantal grote kansen. Met name de kans waarbij een speler voor open doel de bal naast kopte hetgeen knapper leek dan de bal in het doel te koppen.

Ondanks de counters van Roden ging St.-Anna stoïcijns op zoek naar de gelijkmaker. In de 75ste minuut leek dat het geval te worden, nadat Karen Sedrakjan onreglementair in het strafschopgebied werd gestuit: strafschop. Pieter Jan schoot de bal echter tegen de buitenkant van de paal.

Hierna kregen beide teams nog een aantal kansen, maar alleen Roden wist een kans tot een doelpunt te promoveren, nadat een spits in de 88ste minuut de hoek voor het uitkiezen had en 3-1 scoorde. Daarbij bleef het. Daar waar een gelijkspel gerechtvaardigd was geweest, moest St.-Anna zonder punten huiswaarts keren.

Zondag 15 oktober a.s. speelt St.-Anna opnieuw tegen een ongeslagen ploeg: Stadspark. Dus het team van trainer Sido Postma moet weer vol aan de bak. Succes.