Sponsors

Hoofdsponsor

Klien Sjiet (252): Bildtse gehaktbal, regiocup, schoolvoetbal en vreemde stengels

11 april 2021 16:15


Iedere week wordt hier het wel een wee van onze club besproken. Deze week week 14. Deze column is buiten verantwoordelijkheid van het bestuur en de webredactie.

Terzijde
Beste lezers, wat leven we toch in een kleine wereld. Hierdoor komt er ook weinig nieuws boven en op tafel, zo blijkt. Dat gaf ik vorige week al aan. Ondanks mijn geuite bedenkingen in de vorige editie, waag ik mij toch aan een nieuwe column. Zal wel weer slap geouwehoer worden. Er blijft niets anders over. Begin maar te lezen, mensen. En als het niet bevalt, dan schuiven jullie deze column maar terzijde.

Nieuws missen
Wat ik in ieder geval wel merk is dat als je niet veel onder de mensen komt, en vooral niet in ‘De Waaie’, dat je toch veel nieuws mist. Een voorbeeld: een paar weken geleden kwam er een foto van Ageeth van der Veen in onze vriendenapp voorbij waarin Ageeth een baby in de armen had. Ageeth was opnieuw bep geworden. De felicitaties in de app stroomden binnen. Ik volgde ook. Maar… eh… Ik wist niet van wie de baby was. Dus deed ik navraag bij Tjepco Vrieswijk die even daarvoor zijn felicitaties had overgebracht. Maar Tjepco wist het ook niet. Gelukkig bracht Ida van der Molen uitkomst: van Harry en Emma! Een paar dagen later kwam ik het stel tegen met de kinderwagen en nu kon ik hen ook feliciteren uiteraard.

Bildtse gehaktbal?
Trouwens, Harry heeft sinds januari de groentezaak ‘De Voedingsadviseur’ in handen. Overheerlijke verse gerechten verkoopt hij. En de gehaktbal aldaar is voortreffelijk verbeterd sinds Harry de zaak overnam. Voorheen moest de gehaktbal aangekleed worden door een tsunami mayonaise om het maar naar binnen te kunnen worstelen. Alleen… Waarom heet die eigenlijk ‘Friese gehaktbal’ en niet de ‘Bildtse gehaktbal’?

Regiocup
Jordy Miedema stuurt mij nu eens positief nieuws. Zo begint zijn appje ook woensdagavond. De indeling van de regio-competitie is bekend voor het eerste elftal. St.-Anna is ingedeeld bij Berlikum, Minnertsga, Tzummarum, Dronrijp, AVC en Beetgum. De speeldata is nog onbekend, maar er wordt gedacht richting medio of eind mei. Dan hebben we tenminste weer iets om naar uit te kijken. Uiteraard moeten we in deze tijd een slag om de arm houden. Ja, ik realiseer mij dat ik jullie vreugde hierdoor enigszins temper.
 
Schoolvoetbal
In ‘de Bildtse Post’ staat dat de meisjes van OBS ‘’t Fonnemint’ in 1999 Noordelijk schoolkampioen voetbal zijn geworden. In dit team zaten onder andere Ilse de Haan, Gérieke de Groot, Tea Kingma en Lieke Jansen. Met weemoed dacht ik meteen terug aan de tijd dat ik op de basisschool zat. Samen met Jacob de Jong (die op 9 april jl. jarig was. Nog gefeliciteerd, Jacob) heb ik eind jaren zeventig het schoolvoetbal opgezet. Door ons initiatief voetbalden de Bildtse scholen tegen elkaar. Ik weet nog dat ik Jan Wiersma moest bellen om te vragen of wij de voetbalvelden mochten gebruiken. Wiersma zat destijds in Plaatselijk Belang. Deze vereniging had toen nog de velden in beheer. Als jongen van elf jaar was ik natuurlijk flink zenuwachtig toen ik Wiersma moest bellen. Zoiets vergeet je nooit meer. Je mag gerust zeggen dat mijn vrijwilligerswerk voor de voetballerij destijds is begonnen. Ik was er al vroeg bij…

Vreemde stengels
Niemand die mij vrijdagochtend bij het koffiedrinken in de kantine waarschuwt als ik de verticuteermachine van Gerald van der Boon ga lenen. Want o wee, als je een robotmaaier hebt… Die het trouwens nog steeds niet doet, maar dit terzijde. Ik ben na het gebruik van deze machine aan het harken en kom twee ondefinieerbare groene stengels tegen in het gras. Bij nadere bestudering blijken dat twee stroomdraden te zijn. Frank van Loon biedt uitkomst en brengt de beide geliefden weer bij elkaar (waarom is bijelkaar eigenlijk niet één woord?) met zo’n stroomblokje (heet dat zo?) en daaromheen komt nog tape. En het wordt weer onder de zoden gestopt. Opgelost is ook weer dit probleem.

Bingo
Over de Bingo op zaterdagavond kan ik jullie helaas niets vertellen, omdat ik niet heb meegedaan, omdat ik eerst moest werken. Maar ik ga ervan uit dat het een prachtige avond is geweest, maar ik ben wel benieuwd wie de gratis vaccinatie heeft gewonnen…

Tot de volgende week?

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!