Sponsors

Hoofdsponsor

Klien Sjiet (253): Tuinieren, fusten, 10CC en demonstranten

18 april 2021 13:30


Iedere week wordt hier het wel een wee van onze club besproken. Deze week week 15. Deze column is buiten verantwoordelijkheid van het bestuur en de webredactie.

Tuinieren
Ik sta van mezelf te kijken en dat gebeurt niet vaak, want als iemand mij goed kent, dan ben ik dat wel. Ik heb er ineens een hobby bijgekregen waarvan ik niet dacht dat dit ooit zou gebeuren. Ik begin tuinieren namelijk leuk te vinden. Maar let op: begin, schreef ik, hé, begin… Eerlijkheidshalve dien ik te bekennen dat het grote werk in de vorm van de immens grote conifeerhagen en andere hagen en struiken heb uitbesteed aan een tuinman, maar het grondwerk, zeg maar, doe ik zelf. Grasmaaien, schoffelen en onkruid verwijderen. Ik vind onkruid verwijderen niet eens heel vervelend werk. Je kunt namelijk meteen het resultaat zien als je bezig bent. Ook Gerald van der Boon vindt dit mooi. En dat is niet toevallig. Toen wij onlangs samen aangaven in ‘De Waaie’ dit geen slechte bezigheid te vinden, keek men ons vol ongeloof aan. Ik motiveerde het meteen: “Dat komt omdat wij baidegaar niet soa handig binne en blij binne dat wij ók wat kinne.” En zo is het, volgens mij. Maar, haast ik mij er achteraan te zeggen: het tuinieren moet natuurlijk niet mijn leven gaan beheersen.

Fusten
Maandagmiddag kom ik Boudewijn Bleeker tegen in de Van Harenstraat. “Nou, dou krijst dyn sin, Jan.” Ik kijk hem even onbegrijpend aan, maar hij gaat al snel verder: de grote tanks gaan eruit en daarvoor in de plaats komen weer kleine vaatjes achter de bar. Dit is inderdaad goed nieuws, want over dat tankbier is de afgelopen jaren al veel gesproken, maar vooral gemopperd. Medio mei zou de nieuwe situatie gerealiseerd moeten zijn. Hopelijk kunnen we snel testen hoe het smaakt en hoe de daaropvolgende dag wordt ervaren…

10CC
Iemand vraagt mij wat ik daar toch als profielfoto heb op mijn What’s app. Dat is 10CC. Nooit van gehoord is het antwoord van degene. Waarschijnlijk een generatiekloof… Maar 10CC is een popband met veel hits. Zoek ze maar eens op. Maar 10CC is dus mijn favoriete band. Van mijn generatie is het zo dat als 10CC genoemd wordt, men automatisch aan mij denkt. Net als dat men aan Douwe Zwart denkt als het over the Beatles gaat, bij de Rolling Stones aan Frans Michael Verhagen, bij The Doors aan Paul Feenstra, bij Normaal aan Menno Hoekstra en bij Toto aan Leendert Nauta.

Demonstratie
Donderdagmiddag is er in het centrum van ons dorp een demonstratie tegen de coronamaatregelen. Zo’n tien personen in witte pakken, waarvan één met een gasmasker. Ik krijg een foto en een filmpje van dit bedenkelijke groepje toegestuurd. Ik geef een duidelijke reactie: “Wat een waanzin!” Natuurlijk, wij hebben het allemaal al een hele tijd helemaal gehad met het virus, maar het virus blijkbaar nog lang niet met ons. Denken de demonstranten nu werkelijk dat de regels zomaar zijn gesteld? Denkt men nu werkelijk dat als de maatregelen worden geschrapt corona zomaar weggaat en zich niet verder verspreidt? Schei toch uit! Ik kan er maar niet bij dat er mensen zijn die zo reageren, in dit geval demonsteren. Deze regels zijn echt niet opgelegd om ons te pesten, hoor. Als die domenstranten zich nu eerst eens gaan verdiepen in wat er al een hele tijd in de ziekenhuizen gaande is, dan komen ze er grif achter hoe schrijnend de situatie op dit moment is en hopelijk komen zij dan tot het besef dat demonstreren tegen de opgelegde regels totaal niet op zijn plaats is. Kortom: Houd je nu gewoon even koest en breng het geduld op, want er komt echt een tijd dat het leven weer meer kwaliteit krijgt en wij weer de vrijheid tegemoet gaan; ook bij de voetbalclub. Mogelijk kost deze column mij nu ‘likes’ op facebook, maar het zij zo. Of… Juist meer…

Tot de volgende week.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!