Sponsors

Hoofdsponsor

Dropskot (34)

21 mei 2021 10:30


Paul Feenstra vertelt in zijn column over zijn belevenissen op sportpark ‘De Waaie’, maar ook daarbuiten. Deze column is buiten verantwoordelijkheid van het bestuur en de webredactie.

Baasjes...)
Tja, daar waren ze weer: de Baasjes. En eerlijk is eerlijk: de mannen beginnen steeds meer op de oud PSV-spelers René en Willy v.d. Kerkhof te lijken. Maar gelukkig hebben ze nog steeds de streken van Sietse en Hielke Klinkhamer. De eeneiige tweeling Jan en Rom Baas zijn een kwart eeuw geleden naar Noord-Brabant geëmigreerd, maar zijn hier geboren, hebben hun hele jeugd hier doorgebracht en jaren hier op het voetbalveld vertoefd. Voor ons een begrip maar voor de jeugd die hen niet kent.... Onlangs was er bij de online bingo een man die twee uur lang volop in beeld was. Hij was aan het dansen, swingen en gek doen. Als je hem niet kent, denk je van..... hé toedeledokie! Daar vangen ze subsidie voor. Dat was het ene Baasje, de andere doet net zo. 
Tja, Jansen en Janssen lijken op elkaar, maar deze Baasjes nog veel meer. Het begon al toen ze net uit het ei waren gekropen en de hele buurt op stelten zetten. Het was een Baasje die het had gedaan, maar wie moest je straffen? Als meester het ene Baasje uit de klas had gestuurd, moest de andere zo nodig even naar de wc en zodoende kon dus het andere Baasje weer naar binnen om op de andere zijn plaats te gaan zitten. Meester werd helemaal gek omdat hij echt niet meer wist wie nu het stoute Baasje was.
Later gingen de Baasjes op stap en het verbaasde dan ook niemand dat ze soms wel heel snel een nieuwe scharrel hadden of dat ze soms wel een heel teleurgesteld meisje naast hun hadden te zitten. Tja, hoe konden die meiden ook weten dat er twee van diezelfde Baasjes waren. 
Alhoewel ze niet op dezelfde legerbasis zaten, bedachten de soldaten Baas op een ochtend dat het wel leuk zo zijn om even een uitwisseling te regelen. Dus twee Baasjes op een totaal vreemde plaats voor hen. Natuurlijk was het geen probleem om door de bewaakte poort te komen, maar ze hadden werkelijk geen idee waar ze liepen. Vraag ik mij af hoe die reacties waren van die andere soldaten. Een collega die je al een jaar kent en je gewoon voorbijloopt en totaal niet weet wat hij moet doen of waar hij is. Een duidelijk gevalletje S5.
Op Schiphol mocht het ene Baasje het vliegtuig niet in omdat zijn vliegticket niet aanwezig was. Paniek.... Wat bleek? Het andere Baasje zat als verrassing ook in dat vliegtuig, maar had de verkeerde ticket bij de balie gekregen.
Maar het meest absurde gelijkenis gebeurde toch wel op het voetbalveld. Jan brak tijdens het voetbal op De Waaie zijn rechter scheenbeen. En alhoewel hij later nog wel gevoetbald heeft was het leuke er wel van af. Vijf jaar later brak Rom ook zijn rechter scheenbeen op het voetbalveld. Absurd, op precies dezelfde plaats. Dus naar het ziekenhuis op de foto en in het gips.
Hele mooie breuk werd er gezegd en Rom kon naar huis. Maar ja, onverdraagbare pijn volgde en dus de andere dag weer met de ambulance naar het ziekenhuis. Nieuwe foto, de hele scheen lag in diggelen en dus opereren.  Wat bleek en is echt gebeurd: ze hadden de dag ervoor de röntgenfoto van Jan zijn scheenbeen gezien die al vijf jaar in het archief lag. Absurd.
Het ene Baasje vertrok uiteindelijk om de liefde naar Noord-Brabant en kreeg een heel lief gezinnetje met twee kleine Baasjes. En toen dacht het andere Baasje: dan wil ik graag de zus van mijn schoonzus hebben en zodoende vertrok die ook naar Noord-Brabant en die kreeg ook een lief gezinnetje maar met drie kleine Baasjes. 
Nu wonen de Baasjes dus vlak bij elkaar met twee lieve zussen en werken ze in dezelfde fabriek. Daar worden de Baasjes ook wel de Friese Marrokaantjes genoemd omdat ze nog altijd Bildts met een Baas accent met elkaar praten. 
Het ene Baasje kreeg laatst pijn in de buik en moest in het ziekenhuis zijn blindedarm laten verwijderen. Nu heeft het andere Baasje ook een tas onder zijn bed klaar te staan met een schone pyjama, onderbroek en tandenborstel. Want ja, die zal binnenkort ook wel pijn in de buik krijgen...... Het blijven Baasjes hè
(De nieuwe serie deel 2 t/m 805 zijn binnenkort op NETFLIX te volgen).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!