Sponsors

Hoofdsponsor

St.-Anna 1 kampioen van de derde klasse A

13 mei 2022 9:45St.-Anna is op donderdag 12 mei jl. kampioen geworden! Niet dat dit zomaar uit de lucht kwam vallen trouwens, want al vroeg in het seizoen werd duidelijk dat de Bildtse voetbalclub ver boven de andere teams uitstak. Daarom was op een gegeven moment niet meer de vraag of St.-Anna kampioen werd, maar wanneer. Dat klinkt wellicht een tikkeltje arrogant, maar dat is geenszins de bedoeling om dit uit te stralen; het is gewoon de realiteit.

Als je namelijk een puntentotaal van 58 punten kunt overleggen, terwijl er nog een viertal wedstrijden dient te worden gespeeld… En mocht er iemand zijn die dit nog niet indrukwekkend genoeg vindt, wat dan te denken van het huidige doelgemiddelde van 91-21?

Het is zes jaar geleden dat het vlaggenschip van de club voor het laatst een kampioenschap kon vieren. Ook destijds van de derde klasse A. Een aantal spelers van destijds kan wederom een kampioenschap vieren. Dat is uniek in de geschiedenis van de club. Eveneens historisch is het feit dat trainer Arnold Haanstra voor de tweede keer met het eerste elftal kampioen wordt.

Moeten we het eigenlijk nog over de wedstrijd in tegen Mildam hebben? Laten we dat niet doen, omdat het niet relevant is. Het belangrijkste is immers dat St.-Anna kampioen is geworden en dat doet met een behoorlijk jonge selectie. Hierbij moeten vooral de spelers van JO19-1 niet vergeten worden. Een aantal van hen deed regelmatig mee en had zeker een belangrijk aandeel aan het kampioenschap.

Langs deze weg feliciteren wij de spelers nogmaals met deze geweldige prestatie. Verder een speciale felicitatie voor de staf van het eerste, want zij hebben ervoor gezorgd dat de spelers iedere keer weer goed voorbereid aan de aftrap verschenen. 

Volgend seizoen wacht derhalve de tweede klasse. Met enige weemoed wordt toch wel afscheid van de derde klasse genomen, maar daarentegen gaat men de uitdaging in de tweede klasse aan.

Kampioensfeest zondagmiddag 15 mei a.s in de kantine!
Zoals al reeds op deze site vermeld, is de kampioensinstuif zondagmiddag 15 mei a.s. in kantine 'De Waaie' vanaf 16.30 uur. leden, donateurs, sponsoren, supporters en andere belangstellenden zijn dan uiteraard van harte welkom! Hopelijk tot dan!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!