Overtuigende 6-2 overwinning van Vrouwen 2

26 september 2015 22:15

Het heeft even geduurd, maar zaterdag was hij er dan, een overwinning met glans. Vrouwen 2 speelde goed positiespel, creëerde kansen en maakte ook nog eens 6 doelpunten en dat gaf een lekker gevoel.

Vrouwen 2 speelde zaterdag tegen Broeksterwoude/Veenwouden, een nieuwe tegenstander en de weersomstandigheden waren ideaal. Coach Jan de Groot had zorgvuldig nagedacht over de opstelling en gaf speelsters een kans op posities waar ze anders niet altijd spelen en dat pakte in ieder geval deze middag goed uit.

Vrouwen 2 begon sterk en speelde goed positiespel en waar het anders voorin nog wel eens hapert werden nu wel kansen gecreërd en werd er ook nog eens gescoord. Het was Jolanda die in de 5e minuut met een hard schot de keepster op de proef stelde. In eerste instantie hield die de bal tegen, maar in de rebound schoot Jolanda onhoudbaar in.

5 minuten later opnieuw goed positiespel en nu was het Tea die vanaf de "16" uithaalde en onhoudbaar inschoot.

Opnieuw 5 minuten later was het alweer raak en nu was het Petra die met een prachtig schot de bal in de kruising schoot.

Broeksterwoude deed ook wel wat terug en kreeg 2 goede kansen om te scoren, maar beide keren werd er naast geschoten.

In de 35e minuut was het opnieuw Tea die prachtig uithaalde en de 4-0 maakte en dat was ook de ruststand.

In de 2e helft was er iets minder gretigheid, maar St.-Anna speelde nog steeds goed positiespel en in de 60e minuut was er een prachtige aanval over links, een voorzet op maat van Monet en Jolanda die de 5-0 maakte.

Broeksterwoude deed iets terug en maakte de 5-1 en dat was ook wel terecht.

Daarna was het de goed spelende Monet die eerst een penalty miste, maar zich goed revancheerde door nog een prachtig doelpunt te maken. Het werd uiteindelijk een prima 6-2 overwinning en daar waren we heel blij mee.

Mayke en Lieke nog bedankt voor jullie hulp.