Sponsors

Hoofdsponsor

Drukke tijden voor de regenmakers

19 juli 2013 14:30


De zomer laat de laatste tijd eindelijk de ware betekenis van het woord zien: het is lekker warm en de liefhebbers genieten en nemen bezit van terrassen en laven zich aan verkoelende glazen met drankjes. Maar waar het heet is, moet er desondanks toch in de buitenlucht gewerkt worden. Nee,.niet alleen door serveersters, maar ook de regenmakers.

De regenmakers? Jazeker, de regenmakers. De voetbalvelden worden uiteraard droog in de hitte. Zaak is om de velden nat te houden. Daarvoor heeft de stichting ?De Waaie? een eigen regeninstallatie. Met slootwater worden de velden nat gehouden.
 
Op vrijdagochtend 19 juli verzetten Gerrit Minnema en Jelke de Jager de sproei-installatie naar een ander veld. Het B-veld is ruim 24 uur beregend en nu is het de beurt aan het C-veld.
 
Maar dan? Tijdens een bekertje koffie op het terras van de kantine zien beide heren ineens dat er geen water meer uit de sproeiers komt. IJlings gaan Jelke en Gerrit naar het veld en weldra blijkt dat een koppeling eruit is gesprongen waardoor de verbinding tussen twee slangen los geraakt is. Het deskundige duo lost dit euvel binnen een paar minuten op.
 
Trouwens, ligt het B-veld er keurig bij, de kale plekken op het hoofdveld baart nog enige zorg. Het gras moet daar nog flink zijn best doen, wil het dezelfde conditie hebben als vorig jaar. De veldcommissie en de gemeente gaan zich hier in ieder geval de komende tijd intensief mee bezig houden.
Gerrit (links) en Jelke hebben de kink in de kabel gevonden
Gerrit weet hoe hij het dient op te lossen
Na gedane arbeid krijg je dorst, Jelke houdt wel van een slokje
Bron: ©JdG
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!