Vrouwen 2 begint sterk maar verliest toch tegen Sûwald

14 mei 2016 17:00

In het prachtige idyllische dorpje Sûwald speelden onze dames een sterke 1e helft, waarbij ze veel kansen creëerden en een mindere 2e helft en dat leverde uiteindelijk een 2-1 verlies op.

Vrouwen 2 had zaterdag weer een behoorlijke mix van jong en "oud" in het veld staan, maar het klikt goed tussen de dames en de sfeer is prima.

Onze dames begonnen sterk en het was Rosa die al na 5 minuten goed doorging op links en alleen op de keepster afkwam. Haar schot werd echter goed door de keepster onschadelijk gemaakt. St.-Anna bleef sterker en dreigend, maar het resulteerde nog niet in doelpunten.

Tegen de verhouding in nam Sûwald na 20 minuten en zwak verdedigingswerk de leiding, maar St.-Anna ging goed door en het was Roxana die de keepster met een afstandschot verrastte en de 1-1 maakte.

Daarna een super actie van jolanda die 3 man uitspeelde en alleen op de keepster afkwam. Haar schot zou echter keihard de paal raken en dat was bijzonder jammer. Roxana probeerde het daarna nog een paar keer van afstand, maar zonder succes.

In de 2e helft was Sûwald vaker bij het doel van St.-Anna en Daisy moest een paar keer redding brengen. In de 55e minuut slalomde de aanvalster van Sûwald door de verdediging van St.-Anna en passeerde ze ook de keepster en dat betekende de 2-1.

St.-Anna was wat minder dreigend in de 2e helft, maar kreeg nog wel wat kleine mogelijkheden, maar de richting van de schoten was niet goed en de keepster kon steeds redding brengen.

De wedstrijd eindigde wat in mineur omdat Roxana het aan de stok kreeg met de scheidsrechter en Jolanda het einde niet haalde door een enkelblessure. Over het geheel gezien hadden we zeker een punt verdiend.