Vrouwen 1 met goed gevoel de winterstop in

12 december 2016 21:15

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Met tegenstander Vitesse ’63 VR1 had St.-Anna nog een appeltje te schillen na de 2 -1 nederlaag in Koekange, waar aan de kant van St.-Anna twee doelpunten onterecht werden afgekeurd.

St.-Anna speelde in de volgende opstelling: Joyce Steenhouwer; Francien Hoogland, Pytrik Visser, Jildou van Dijk, Natasja Braaksma; Tamara Blauw (46. Berber Braaksma), Olga Kolkman (70. Ilse Lijzenga), Esther Wagenaar; Lisa-Marije Braaksma, Miranda Blauw en Femke Reitsma. St.-Anna liet meteen zien van plan te zijn de gasten met lege handen huiswaarts te sturen. St.-Anna startte fel, en Olga had de score al vroeg in de wedstrijd kunnen openen na een goede loopactie vanaf het middenveld. Het ontbrak haar echter aan wat geluk in de afronding, want haar schot belandde op de paal. Ook Jildou kreeg een goede kans op de 1 – 0 toen een mooie vrije trap van Pytrik bij haar terechtkwam, maar haar schot ging over.

Na een kwartier voetballen kon de scheidsrechter niet anders beslissen dan de bal op de stip te leggen na hands door een speelster van Vitesse in het strafschopgebied. Natasja was op de trainingen de specialist gebleken en nam dapper de verantwoordelijkheid op zich. Haar penalty vloog via de binnenkant van de paal buiten bereik van de keeper in de goal. Perfect noemen ze zo’n penalty ;). Het betekende niet alleen de 1 – 0 voorsprong voor St.-Anna, maar ook Natasja’s allereerste goal bij de senioren! Super! Dat er nog maar veel doelpunten mogen volgen :)!

St.-Anna kon het goede spel van het eerste kwartier niet de gehele eerste helft volhouden. Het werd wat rommeliger en echt goede kansen kwamen er niet meer. Aan de andere kant moest Joyce nog een aantal keer reddend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. De ruststand was derhalve 1 – 0.

Na 10 minuten in de tweede helft maakte Femke R. de belangrijke 2 – 0 met een mooi schot van afstand. Joyce moest een paar minuten later alles op alles zetten om een vrije trap uit de goal te houden, maar dit is gelukkig aan haar wel toevertrouwd. Na ongeveer 70 minuten spelen moest Olga helaas geblesseerd het veld verlaten met een knieblessure. Het zag er ernstig uit, maar gelukkig hobbelt ze inmiddels alweer wat rond. Hopelijk valt het mee!

St.-Anna pakte deze tegenslag goed op en bleef als team strijden voor de drie punten. Het spel werd er (begrijpelijkerwijs) niet beter op in de laatste fase van de wedstrijd, maar St.-Anna hield goed stand. In de 78e minuut gooide Miranda de wedstrijd bijna in het slot, maar haar kopbal zeilde rakelings over de kruising, na een mooie corner van Esther. Vitesse wist echter ook niet te scoren, waardoor St.-Anna een mooie 2 – 0 winst boekte. Verdiend! De concurrentie pakte ook punten, zodat het onderin razendspannend blijft. De eerste seizoenshelft biedt in elk geval voldoende aanknopingspunten om met een goed gevoel na de winterstop de draad weer op te pakken.

Nu eerst de zaal in. Dinsdag 13 december speelt Vrouwen 1 de voorronde van het Diamanttoernooi in Drachten. Tegenstanders zijn Leeuwarder Zwaluwen VR1, VIOD VR2, Nieuw Roden VR2 en Drachtster Boys VR3. De eerste wedstrijd van St.-Anna is om 19.36 uur. Support is van harte welkom!