Datum

1 december 2012

Accommodatie

Onbekend

Ondanks dat bijna alle wedstrijden  vanochtend afgelast zijn in Friesland en omstreken ,mogen de ouders/verzorgers en de sterren zelf natuurlijk van E1 zich lekker vroeg om 8.15 melden bij de Waaie. Wat is Friesland in de frisse ochtend dauw toch prachtig! Met een picknickmand met hete chocomel en speculaas, het is immers bijna Sinterklaas, op naar Menaldum. De zon staat laag aan de hemel als het startsein klinkt. Al in de eerste minuut heeft de keeper een prachtige redding! Oei, we staan gelijk op scherp! Alhoewel, de scherpheid kan beter in de keeper van de tegenpartij; Foarut ! geef een tikkie terug op de keeper en de bal rolt zo onnozel in het doel van de tegenpartij! We hebben  keurig verzuimd te applaudisseren . Jammer! 0-1 In de 6e minuut een prachtige poeier jammerlijk tegen de paal!  Chris raakte hem lekker maar de scheids mocht er geen doelpunt bij noteren. Chris is vandaag weer gretig als ook zijn mandekker; beiden zijn zeer aan elkaar gewaagd! Yke wilde de bal spelen, maar waarschijnlijk door het gladde kunstgras glijdt hij in een spagaat. Zijn non-verbale zegt dat het niet lekker voelde.. daarom heeft zijn zusje Britt er in de derde helft een hele mooie tekening van gemaakt. Jurre maakte een hele mooie beweging met een finale die uitte zich in een  inswinger buitenkant paal.. helaas maar een klein stukje naast! Op naar de warme box 2 waar de dampende choco al klaar stond, maar wacht even… net voor rust komt de gelijkmaker… Zou de wonder chocolade dan toch zijn werk gaan doen in de tweede helft? Na rust bliezen de jongens van E1 de warme damp de koude ochtendlucht in.. klaar voor de volgende helft.. maar nog niet koud op de posities maakt Menaam een doelpunt: 2-1.. Bliksem!
Gelijk daarna in de counter een mooi afstandsschot van Chris; binnenkant paal 2-2! En goede redding van Mick volgde..zouden de keeperhandschoenen van Yke hier mee te maken hebben? Dan een weergaloos Een-Tweetje van Yke en Chris; Chris neemt de bal op zijn slof en geeft voor aan Yke. Deze bedenkt zich niet en  Yke prikt hem er prachtig in!2-3. Daarna, we hebben niet eens zelf tijd om rustig onze warme versnapering op te drinken, weer een mooie actie. Dit keer van AIbert Ruben; na het scoren van 2-4 maakt Appie met Chris een stoer dansje op het veld. Jammer dat niemand een fototoestel bij de hand had.. Na de overwinning van E1 met 4-2 nog de gebruikelijke penalty’s.. Jochem haalde voor het laatst uit op de keeper..om het voetbal (voorlopig) vaarwel te zeggen. Jochem; bedankt voor de mooie wedstrijden en de gezellige tijd samen!! Een fijne Sint en kerstviering en tot in het nieuwe jaar op het veld!