Datum

26 oktober 2013 11:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 26 oktober stond de uitwedstrijd van de E2 op het programma tegen Franeker. Op papier moest St. Anne deze partij winnen want Franeker (nr. 11) had nog geen wedstrijd gewonnen. Thomas was aanvoerder, Matthijs de keeper. De wedstrijd ging om 11 uur van start en beide teams waren aan het aftasten. St. Anne had moeite met de snelle bal op het kunstveld. Het ging gelijk op maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Pas na een kwartier spelen kwam er enige actie in het spel. Thomas nam een corner die door de keeper van Franeker werd weggestompd. Sil J. was er als de kippen bij en tikte de 0-1 binnen. Niet veel later een afstandschot van Daniël maar deze ging naast. Vlak voor rust nog een actie van Danilo maar die kwam helaas een tegenstander te veel tegen. De bal kwam via de tegenstander echter voor de voeten van Thomas en die kon uithalen. (0-2). St. Anne ging met een voorsprong de rust in maar echte kansen waren er tot dusver niet gecreëerd.

Na een lastige eerste helft kregen de jongens de opdracht om niet te moeilijk te gaan voetballen. Beter overspelen en kijken wie er vrij staat was het motto van de coach. De 2de helft ging de E2 dan ook voortvarend van start. Na 3 minuten kwam de eerste kans van St. Anne. Sil J. liep op de keeper af maar de keeper hield de bal buiten de goal. Nog geen minuut later precies dezelfde situatie maar ook deze keer ging de bal er niet in. Franeker kreeg een kans om het onze keeper lastig te maken maar Sil v. K. weerhield de speler van Franeker om een gericht schot te wagen en de bal rolde voorlangs. Na een goeie inworp van St. Anne werd de bal voorgeschoten en Luuk benutte deze vrije schietkans (0-3), na  10 minuten spelen in de 2de helft. Drie minuten later een actie van Jesse richting de goal. Hij haalt uit en de bal rolt de goal in. (0-4). Het team wist elkaar eindelijk beter te vinden en kansen werden gecreëerd. Met nog iets meer dan 10 minuten spelen trapte onze keeper Matthijs de bal prima uit op Luuk. Hij liep vervolgens tot de achterlijn en zette de bal op maat voor op Tieme. (0-5). Een minuut later was het wederom Tieme die scoorde na een mooie voorzet van Jesse. (0-6). Een prima uitslag na een lastige eerste helft. St. Anne staat na deze overwinning op de 2e plaats, 4 punten achter op de nr.1, de tegenstander over 2 weken.St. Anne houdt met dez