Willem Schreiber

Accommodatie

Onbekend

St. Anna E2 – Frisia E6

Zaterdag 5 april moesten de heren van de E2 van VV St. Anna thuis spelen tegen Frisia E6 uit Leeuwarden. Na een nederlaag vorige week tegen dezelfde tegenstander waren de jongens gebrand op revanche. Hopelijk zat de nieuwe, vaste opstelling inmiddels goed in de hoofden. Om 10 uur floot de scheidsrechter voor de eerste keer. Gelijk ging St. Anna in de aanval. De bal werd onderschept, maar het hele team was scherp. Al na een paar minuten viel de eerste goal. Danilo zette de aanval op. Hij kon door tot de goal, maar de keeper kon nog redden. In de rebound kon Luuk binnentikken, 1-0. De eerstvolgende aanval bracht Frisia tot vlakbij Matthijs. Gelukkig stond de paal de gelijkmaker in de weg. Daarna was het steeds Danilo die aanvallen over de linkerkant opzette. De 2-0 werd weer in de rebound gemaakt door Jesse. Daarna kon Danilo zelf de 3-0 laten aantekenen. Een vrije trap voor Frisia op het middenveld. De bal werd voor de goal gebracht en belandde door een Bildts hoofd zomaar in de goal, 3-1. Gelukkig kon Thomas vlak voor rust nog 4-1 maken met een mooi schot van afstand. Tijd voor limonade voor de spelers en koffie voor de supporters.

Na de rust schakelde St. Anna niet een tandje terug. Integendeel, de intikbal van Sil v K. zat er al in voordat iedereen uit de kantine terug op het veld was. Het spel speelde zich vooral op de helft van Frisia af. De aanvallen die Frisia probeerde op te zetten, werden door Sil J., Daniël en Tieme professioneel onderbroken. Uit een hoekschop van Sil J. bracht Sil v K. de stand na een scrimmage op 6-1. Tot het eindsignaal bleven de jongens goed opletten. Matthijs moest nog eenmaal ingrijpen en kwam goed z’n goal uit. De stand bleef op 6-1 staan. Goed gedaan, jongens!